·
Häll alla kryddor och te i en mortel och stöt ordentligt.
·
Massera in ytterfilén med kryddorna och lägg i
en plastpåse och in i kylen, gärna över natten.
·
Låt ytterfilén ligga framme minst en halvtimme
innan du sen bryner på den i smöret och oljan så att den får färg.
·
Lägg sen filén i aluminiumfolie med eventuell
steksky och stäng till folien.
·
Lägg i en ugnsfast form och låt det stå i ugn
i ca 30-40 minuter i 175-200 grader beroende på ugnstyp. Lägre temperatur för
induktionsugn.
·
När det är klart silar du av vätskan som blir
och använder den till såsen, som du reder av med mjölet och blandar i
gräddmjölken. (Man kan med fördel ha med en skvätt starkt, kallt kaffe, eller
½ tsk pulverkaffe i såsen.)
·
Serveras till antingen kokt, pressad eller
råstekt potatis, samt en sallad.
|
Den ska jag pröva :) Katarina
SvaraRadera